science

Toren van Babel

< Terug naar overzicht

We hebben wederom een primeur!

Dit keer in samenwerking met het Boijmans van Beuningen.

Het Google Art Project biedt de technologische mogelijkheden om in te zoomen op een kunstwerk zoals dat met het blote oog bijna niet mogelijk is. En tijdens het festival hebben wij de primeur met een gigapixel van de Toren van Babel van Pieter Bruegel de Oude uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Een mooie kans om zo een wereldwijd publiek kennis te laten maken met de uiterst verfijnde schildertechniek van Pieter Bruegel de Oude. Met één muisklik kan je als  bezoeker extreem inzoomen, tot op de barstjes in het doek, het zogenaamde craquelé. En als bezoeker van het festival kan jij dit als een van de eerste doen op één van de computers in het Onderwijscentrum!

Ben je geïnteresseerd achter het Google Art Project en de keuze van Boijmans om op deze manier hun werken te presenteren? Breng dan ook een bezoek aan de PechaKucha van Catrien Schreuder, hoofd educatie van het Boijmans van Beuningen, waar zij dieper in gaat op dit project en de waarde van een kopie.

English Summary

Tower of Babel
During the festival we will launch the gigapixel of the Tower of Babel!

The Google Art Project offers the technology to zoom in on a work of art as it is almost impossible to see to the naked eye. In And during the festival we have the scoop with a gigapixel of the Tower of Babel by Pieter Bruegel the Elder from the collection of Museum Boijmans Van Beuningen. During the festival you can take a look on this painting.

Are you interested in the story behind this collaboration between Google Art Project and Boijmans van Beuningen? Attend the PechaKucha of Catrien Schreuder, head of education at the Boijmans van Beuningen, where she tells about this project and the value of a copy.